In de vorige blogpost deelde ik tips om inspiratie te vinden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om inspiratie te vinden. Daarom deel ik vandaag nog meer tips met jou die mij goed helpen. Deze tips zijn natuurlijk heel persoonlijk en wellicht werken ze niet voor iedereen, maar misschien kan je er wel 1 tip uithalen die voor jou werkt.

Terugkijken naar ouder werk
Door terug te bladeren in oude schetsboeken krijg ik ook nieuwe inspiratie. Soms maak ik mijn oude schetsen nog eens opnieuw en probeer ik ze te verbeteren. Ook heb ik in mijn schetsboek schetsen staan die ik nooit helemaal uitgewerkt heb, die schetsen ga ik dan op zo’n moment proberen uit te werken.

Cursus of workshop volgen
Cursussen en workshops zijn niet alleen een goede manier om nieuwe creatieve kanten van jezelf te ontdekken, maar ook super handig om nieuwe inspiratie op te doen. Op dit moment volg ik zelf een cursus via edx.org. Door deze cursus kom ik in contact met andere creatieve mensen over de hele wereld en leren we samen. Ook zit er in deze cursus een deel waarbij je medestudenten gaat beoordelen en verder probeert te helpen. Dit zorgt ervoor dat je zelf ook kritischer leert kijken. Liever andere creatievelingen ontmoeten in het echt? Kijk dan eens of er een cursus of workshop bij jou in de buurt gegeven wordt.

Materialen verkennen
Pak een kopje koffie of thee en ga eens lekker zitten met een leeg vel voor je neus. Daarna pak je jouw favoriete materiaal naar keuze en ga eens proberen om het nog meer te verkennen. Nieuwe technieken uit te proberen. Welke kleuren je bijvoorbeeld kan maken door waterverf te mengen. Of bijvoorbeeld verschillende kleurtinten te maken met alleen een grijs potlood. Hoe ik dit pas gedaan heb kun je zien in de foto boven deze blogpost. Dit is een heel ontspannen manier om toch creatief bezig te zijn. Je leert hierdoor wel nog beter omgaan met je materiaal naar keuze en dat helpt bij het maken van je volgende kunstwerk.

Sfeer
Om lekker te kunnen werken en helemaal in de creatieve flow te komen, is het ook belangrijk om de sfeer goed neer te zetten. Maak je favoriete drankje, zet muziek aan op de achtergrond, steek een (geur)kaars aan, pak je spullen en ga lekker zitten. Door de voorbereidende stappen te zetten ben je er al gelijk meer klaar voor en richt je jezelf echt op wat je straks gaat doen. Hierdoor krijg ik vaak al gelijk meer inspiratie.

Een andere hobby uitproberen
Lezen, in de tuin bezig zijn, iets bakken of op een andere manier dan normaal creatief bezig zijn zorgt er ook weer voor dat je nieuwe inspiratie krijgt. Misschien lukt dat wat je aan het bakken bent wel zo goed dat je besluit om er een tekening van te maken, of het op een andere manier te vereeuwigen.

Ik hoop dat je deze tips gaat proberen, om er zo achter te komen of ze voor je werken of niet. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om inspiratie op te doen. De volgende tips zal ik in een volgende blogpost delen. Heb jij ook nog tips om inspiratie te vinden? Laat ze achter in de reacties.

1 Reactie

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.