In de vorige blogpost deelde ik tips om inspiratie te vinden, maar er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om inspiratie te vinden. Daarom deel ik vandaag nog meer tips met jou die mij goed helpen. Deze tips zijn natuurlijk heel persoonlijk en wellicht werken ze niet voor iedereen, maar misschien kan je er wel 1 tip uithalen die voor jou werkt.

Deadlines stellen
Voor veel mensen, die anders dingen uit gaan stellen, helpt het om deadlines te stellen. Zelf doe ik dit niet zo vaak. Deadlines werken bij mij vaak juist druk verhogend, terwijl ik meer inspiratie krijg als ik de druk bij mezelf verlaag. Maar natuurlijk kan dit voor jou wel goed werken. Jezelf leren kennen en weten hoe je op bepaalde dingen reageert kan goed helpen.

Iets nieuws kopen
Even naar de stad, jezelf belonen met iets wat je al graag wou hebben, is iets wat ik niet heel vaak doe. Vaak kun je met de basics ook al doen wat je zou willen doen. Toch helpt het om je creativiteit een boost te geven. Tenminste… als je bij thuiskomst dan ook daadwerkelijk iets gaat maken met deze nieuwe spullen. Ze moeten natuurlijk niet stof gaan verzamelen, omdat ze nooit gebruikt worden.

Even niets moeten
Als je creativiteit niet noodzakelijk is voor je inkomen, dan kan je natuurlijk soms ook gewoon even niets moeten. Waarschijnlijk zal er op dat moment weinig creatiefs uit je komen en zal je niet gelijk nieuwe inspiratie hebben. Toch helpt zo een rustmoment om jezelf weer op te laden, even tijd aan jezelf te besteden. Door op tijd rust te nemen, word je op de lange termijn toch weer creatiever en meer geïnspireerd.

Gedachten opschrijven
Voel je je overweldigt en komt er daardoor niks creatiefs uit je vingers? Schrijf dan eerst eens je gedachten op. Dit kan in de vorm van een lijstje, of natuurlijk in de vorm van een verhaal. Een dagboek vullen kan door alleen te schrijven. Als je daarna je hoofd weer een beetje leeg hebt kun je aan je creatieve project beginnen of gewoon de pagina van je dagboek daarna te versieren met washitape, plaatjes en stickers. Zo ben je ook weer op een andere manier creatief bezig en vind je hopelijk ook een beetje ontspanning.

Samenwerken
Samen werken met andere creatieve mensen is ook altijd fijn om extra inspiratie te krijgen. Zo kun je natuurlijk echt naast elkaar samen gaan werken, maar ook op afstand kan dit. Op Instagram zie je vaak dat creatieve mensen hun volgers uitdagen om wat ze hebben gemaakt, in hun eigen stijl na te maken. Dit zorgt ervoor dat je wel een uitgangspunt hebt voor een tekening, maar dit wel zelf moet gaan interpreteren. Ook is dit een goede manier om je eigen stijl te ontwikkelen. Natuurlijk is het ook leuk om samen met een vriendin te gaan zitten en samen je creatieve spullen te gebruiken.

Ik hoop dat je deze tips gaat proberen, om er zo achter te komen of ze voor je werken of niet. Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om inspiratie op te doen, maar dit waren mijn tips voorlopig. Heb jij ook nog tips om inspiratie te vinden? Laat ze achter in de reacties.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.