Werken met zoutdeeg is super leuk en je kunt er heel veel mee. Het is ook nog eens makkelijk te maken. In deze blog vertel ik je hoe je het basisrecept maakt. Sla deze blog dus vooral op, zodat je het de volgende keer ook makkelijk terug kunt vinden.

Wat heb je nodig?

  • 2 kopjes bloem
  • 1 kopje fijn zout
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel olie
  • mengkom
  • zeef

Hoe ga je aan de slag?

Meet alle ingrediënten eerst af. Zeef daarna de bloem boven de mengkom en voeg het zout toe. Meng dit met een lepel door elkaar. Maak een kuiltje in het midden en giet daarin het water en de olie. Meng alles door elkaar tot je een soepel deeg hebt. Is het deeg nog wat plakkerig of juist wat te droog. Voeg dan nog wat water of bloem toe.

Het deeg is direct klaar voor gebruik. Bijvoorbeeld om deze kerstversiering te maken (ook heel leuk aan een cadeautje of paastak). Maar zoutdeeg kan ook gewoon gebruikt worden als klei. Verpak het daarna goed in een luchtdichte zak, zodat je het de volgende keer weer kunt gebruiken.

Afbakken

In de oven op 100 graden voor 1-3 uur afhankelijk van de dikte. Draai de vormpjes tussendoor nog even om, om het afbakken te versnellen. De vormpjes zijn klaar al ze niet meer terugveren, als je erop drukt. Afbakken is niet noodzakelijk, je kunt de vormpjes ook aan de lucht laten drogen. Dit duurt ongeveer een week. Na het drogen kun je nog met verf de vormpjes versieren.

Wil jij hiermee aan de slag? Sla de onderstaande Pin dan op. Zo kun je het makkelijk weer terugvinden op Pinterest. Volg je me daar al? Heel leuk! Klaar voor de volgende DIY? Neem een kijkje tussen alle DIY’s die op de site staan. Heb je iets leuks gemaakt? Deel het dan met mij op Instagram.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.