Het is bijna Valentijnsdag. En wat is er dan fijner dan ook rondom het thema liefde bezig te zijn in je Bijbel? Er staan veel prachtige teksten over liefde in. Vandaag journal ik bij misschien wel de bekendste tekst over de liefde: 1 Korintiƫrs 13. En ik heb een gratis download voor jou die jij ook kunt gebruiken in je Bijbel of journal.

Ik start met het printen van de plaatjes die hieronder te downloaden zijn. Deze knip ik uit en hiermee maak ik een collage. Dit plak ik nog niet vast, maar probeer ik een beetje mee te schuiven. De plaatjes die ik niet gebruik, bewaar ik om in mijn journal te gebruiken.

Daarna ga ik aan de slag met waterverf. Ik maak de blaadjes en takjes nog net wat specialer en ook geef ik de achtergrond een beetje kleur. Als de verf droog is kan je aan de slag met handlettering. Ik heb al eens een blog geschreven over de basis van handlettering. Zo kun jij dit ook makkelijk leren. Ik zet de datum er nog bij en om welke tekst het precies gaat. Ook maak ik met een zwarte fineliner nog een randje om de kleine hartjes. Zo springen deze er nog net wat meer uit.

Zo is mijn pagina al klaar! Ik vind het fijn om op deze manier met mijn geloof bezig te zijn. Tijdens het Bijbeljournallen ben ik vooral bezig met de tekst en niet perse met het resultaat. Hierdoor blijft de tekst nog beter bij mij hangen. Wil jij ook aan de slag met Bible journallen? Neem dan contact met me op!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.