Vind jij het ook leuk om met Biblejournaling aan de slag te gaan, maar weet je even niet zo goed hoe? Lees dan snel verder. In deze blog neem ik je stap voor stap mee in het maken van een pagina. Tijdens het maken zet ik graag Worship muziek op en neem ik de tijd om echt over de tekst na te denken. Ook lees ik dezelfde tekst graag in meerdere vertalingen. Zo krijgt de tekst vaak nog een diepere betekenis voor mij.

Benodigdheden:
Journaling Bible
– Potlood
– Gum
Waterverf
– Pen

Hoe ga je aan de slag?
Lees de tekst die je wil gaan journallen eerst aandachtig door. In dit geval is dat Psalm 119:105. Ik lees ook graag even de tekst hiervoor en hierna door. Daarna pak ik een andere vertaling erbij(dit gaat heel makkelijk via de YouVersion Bible App). Ook deze lees ik door. Soms helpt het om de tekst hardop te lezen. Wat staat er? En welk beeld roept dit bij mij op?

Nu ik weet wat ik wil gaan maken, ga ik aan de slag om te schetsen. Denk hierbij eraan hoe groot je de tekening wilt hebben, of dat de tekst meer de focus moet krijgen. Bij mij heb ik ervoor gekozen om de tekst heel klein te houden en de tekening heel groot. Dit wissel ik graag af in mijn bijbel.

Ben je tevreden over de schets? Dan kan je lekker aan de slag met waterverf! Bij waterverf is het belangrijk om van licht naar donker te werken. Werk daarom in laagjes en neem er de tijd voor. Laagje voor laagje krijgt je illustratie steeds meer vorm. Precies zo werkt het ook bij deze tekst. Laagje voor laagje krijgt de tekst meer diepgang en spreekt God er steeds meer doorheen. Als laatste werk je de illustratie af met schaduw en de tekst die je erbij wil schrijven. Vergeet ook niet om de datum erbij te schrijven. Ik vind dit altijd mooi om erop terug te kijken met de datum erbij. Zo zie je hoe God op bepaalde momenten tot je sprak via Zijn Woord.

Heb je de smaak te pakken? Ga gerust verder en werk via hetzelfde stappenplan. Misschien vind je niet elke illustratie mooi worden, maar het gaat ook vooral over het proces. Toch liever eerst nog wat oefenen? Natuurlijk kun je altijd een (online) workshop bij mij volgen. Stuur me gerust een berichtje voor meer informatie. Volg me ook op Instagram en Pinterest, zo krijg je tips en zit je nooit meer zonder creatieve inspiratie.

Deze post bevat affiliate links. Door via deze links iets te kopen, betaal jij zelf niets extra’s, maar support je mijn blog! Ik sta altijd volledig achter de links die ik plaats.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.