Hoera! Hier in het zuiden van het land is het vakantie! Maar hoe hou je de kinderen lekker bezig en zorg je ervoor dat je zelf ook nog een beetje kunt ontspannen? Ik geef je tips!

 1. Lekker naar buiten
  Het spreekt misschien voor zich, maar lekker naar buiten met dit mooie weer zorgt er ook voor dat je binnen weer lekkerder kunt spelen. Bijvoorbeeld door schatten uit de natuur te zoeken en daar iets mee te gaan knutselen. En wat dacht je ervan om eerst heel goed naar een narcis te kijken en die daarna zelf te gaan verven?
 2. Zelf speelgoed maken
  Ga zelf aan de slag met het maken van speelgoed. Bijvoorbeeld deze houten poppetjes.
 3. Kaartjes maken
  Door zelf kaartjes te maken en deze uit te delen aan de mensen in de buurt, ben je niet alleen lekker zelf bezig, maar maak je ook nog anderen blij. Kijk bijvoorbeeld eens in deze blogpost voor inspiratie.
 4. Sensopatisch spel
  Lekker in de zandbak is al sensopatisch spel, maar ook binnen kun je dit makkelijk maken. Hoe dat moet leg ik je uit in deze blog. Wil je meer erover lezen? Klik dan even hier.
 5. Schilderen op glas
  In een recente blog liet ik je zien hoe je snel en makkelijk een schildering op glas kunt maken. Oudere kinderen vinden dit ook zeker een succes! Lees hier nog eens hoe dit ook al weer moet.

Ik hoop dat je wat nieuwe inspiratie opgedaan hebt door deze blog. Kijk natuurlijk ook nog eens verder rond op de blog voor andere DIY’s, gratis downloads en tips om zelf creatief aan de slag te gaan. Heb je iets gemaakt? Deel het dan met mij door mij erin te taggen op Instagram of door een berichtje te sturen.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.