Happy new year! Natuurlijk wens ik jou ook het allerbeste voor dit nieuwe jaar. Ik hoop dat het een gezond, gelukkig en creatief jaar voor jou zal zijn. Nu we toch (nog steeds) wat meer thuiszitten kunnen we dit beter maar vieren en lekker creatief aan de slag gaan!

Het komende jaar zal voor mij in het teken staan van het leren ontdekken hoe ik als nieuwe mama nog tijd kan vinden om creatief te zijn en hoop ik jou te kunnen inspireren om daar ook tijd voor te maken. Ik ben namelijk weer terug van mijn verlof. Op 08-09-2020 is onze zoon Luca geboren. En hoewel ik het heerlijk vind om mama te zijn (en soms ook pittig natuurlijk, laten we eerlijk zijn), heb ik nu ook weer echt zin om aan de slag te gaan. Januari staat voor mij in het teken van een frisse nieuwe start. Ik ga mijn atelier flink opruimen en organiseren. Echt even de tijd nemen om eerlijk te kijken naar wat ik wel en niet gebruik.

Natuurlijk heb ik ook creatieve doelen. Op 1 staat: blijven journallen. Niets is namelijk mooier en leuker om terug te kunnen kijken in je journal en herinneringen op te halen. Daarnaast helpt het mij ook om mijn gedachten op een rijtje te zetten en om te kunnen reflecteren. Ik heb hiervoor in september een hele mooie travelers notebook van miyabi notes gekregen. Bij het dagelijks journallen wil ik ook af en toe een tekening maken van mijn dag in de stijl van draw your day (klik hier voor de review van dit boek).

Dit jaar wil ik meer in mijn journals en schetsboeken zitten dan op mijn telefoon. Ook omdat ik dit aan Luca als voorbeeld wil laten zien en ik hier veel meer energie uit haal dan doelloos scrollen – wat op z’n tijd natuurlijk ook gewoon mag. Nu heb ik altijd geleerd dat je iets SMART moet formuleren om een doel makkelijker haalbaar te maken. Dus aan het einde van 2021 wil ik in ieder geval 12 journals (iedere maand 1 travelers notebook insert) en 2 schetsboeken vol hebben gemaakt.

Mijn tweede doel is om mezelf uit te blijven dagen, onder andere door workshops te volgen. De eerste die ik ga volgen is de mini workshop recipe drawing van Karlijn van der Wier. ByKris heeft ook regelmatig hele leuke challenges. Ik deed al eens mee aan haar ‘Teken je leven challenge’ in juni 2020. Daar heb ik ook een aantal blogs over geschreven waarin ik je een kijkje in mijn schetsboek geef. In 2021 ga ik tenminste 6 workshops of challenges volgen.

Als laatste wil ik ook veel tijd maken om te bakken. Dat is een andere manier waarop ik lekker creatief aan de slag kan. Ik heb in mijn bullet journal al een pagina gemaakt met alle recepten die ik nog wil uitproberen. Mijn plan is om hier gedurende het jaar veel van af te kunnen vinken en ook weer nieuwe recepten aan toe te kunnen voegen. Mijn eerste recept wat ik ga volgen is het maken van een zuurdesemstarter. Ik ben heel benieuwd of dit gaat lukken!

Heb jij ook creatieve doelen? Laat ze dan hieronder achter! En kun je nog wel wat meer creatieve inspiratie gebruiken voor dit nieuwe jaar? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. 1 keer per maand komt er dan een frisse dosis creatieve inspiratie jouw kant op!

1 Reactie

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.