Heb je een cadeau nodig voor een babyshower of geboorte? Kijk dan snel even verder! Ik heb de vijf leukste, creatieve cadeaus op een rijtje gezet.

In september 2020 ben ik zelf mama geworden van een zoon. Tijdens de zwangerschap en eerste maanden na de geboorte werden wij overladen met cadeaus. Ik had van te voren een lijstje gemaakt met cadeauwensen, maar het allerleukste vonden wij de onverwachte en creatieve cadeaus. Daarom deel ik die in deze blog zodat jij ze ook kunt geven aan die lieve vriendin met baby! Ook als deze vriendin geen lijstje heeft, ben jij voorbereid.

  1. Gepersonaliseerde poster

Hoe leuk is het om de naam van de baby te verwerken tot een gepersonaliseerd cadeau? Neem bijvoorbeeld deze unieke poster van Ontwerp door Lindy. Sowieso is de site het bezoeken waard, want ze heeft nog veel meer unieke en gepersonaliseerde producten. Hier worden nieuwe ouders sowieso blij van! En jij als gever ook, want Lindy heeft voor de lezers van inhetatelier.com een kortingscode. Met de code ATELIER15 krijg je 15% korting op je aankoop tot 31 maart 2021. En als kers op de taart kun je ook een toffe letterslinger op haar site gratis downloaden!

2. Hand en voetafdruk

Als je net een kleintje hebt, wil je het liefst kunnen onthouden hoe lief en klein de vingertjes en voetjes waren. Toch vergeten de meesten van ons dit na verloop van tijd, omdat je je kindje iedere dag ziet. Daarom is het super leuk om de hand en voetafdruk van je baby in zoutdeeg te drukken. Als visite kan je dit meenemen voor de papa en mama die hier waarschijnlijk nog niet aan hebben gedacht tussen het voeden en verschonen door. Het recept voor zoutdeeg vind je hier.

3. Gehaakte knuffel

Een leuke knuffelaap kregen wij van een collega van mijn man. Zelf kan ik helemaal niet haken, maar vind ik het er wel altijd heel leuk uitzien. Bijzonder om te weten dat iemand er tijd en energie in heeft gestoken om een knuffel voor jouw kindje te maken. Niet zo een fan van een knuffel of niet zoveel tijd? Haak dan bijvoorbeeld een rammelaar! Of een klein knuffeltje voor aan de babygym.

4. Geboortebordje

Heb je al eens met porseleinstiften gewerkt? Dan is het ook leuk om een geboortebordje te maken met de gegevens van het geboortekaartje. Zelf vind ik het ook leuk om de stijl van het bordje een beetje aan te passen aan het uiterlijk van het geboortekaartje. Zo weet je ook zeker dat het aansluit bij de stijl van de ouders!

5. Luister nooit naar je moeder- Kristien In-’t-Ven

Dit boek is niet alleen voor de ouders nu super leuk en heel mooi geïllustreerd, maar later ook voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Een heerlijk boek om er keer op keer weer eens bij te pakken en te lezen wat bekende vrouwen voor wijze levenslessen hebben te vertellen. Wie weet steken deze vader en moeder er nog iets van op voor de opvoeding van hun nieuwe kindje.

Bonus tip: Kraammand

Een kraammand of luiertaart is voor ouders ook heel leuk om te ontvangen. En hier kun je natuurlijk heel makkelijk de bovenstaande cadeautjes in doen! Bij een kraammand kunnen de nieuwe ouders elke dag een cadeautje open maken. Zo hebben ze elke dag weer een verrassing. Vul de bovenstaande cadeautjes nog wat aan met een hydrofieldoek, luiers, een boekje voor de baby en wat badspullen voor een mooie gevulde mand!

Zo! Nu heb jij weer genoeg inspiratie om de leukste cadeautjes te geven! En vergeet je niet een kijkje te nemen bij Ontwerp door Lindy? Op haar Instagram deelt ze ook heel veel moois! Is je inspiratie nog niet genoeg aangevuld? Blijf dan vooral nog even hangen op de blog, neem een kijkje op mijn Instagram en volg me op Pinterest!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.