Ben je binnenkort jarig en wil je een leuke traktatie geven? Weer eens wat anders dan taart? En zelf weten hoe gezond of ongezond je het maakt? Lees dan snel verder hoe jij deze leuke snack kunt maken. Een gegarandeerd succes, omdat deze ook nog eens makkelijk aan te passen is!

Wat heb je nodig?

  • A5 papier
  • Nietmachine
  • Lekkers voor erin: frietchips, worst, soepstengel, koekje, tomaat, komkommer, etc.

We beginnen met het maken van het zakje. Gebruik hiervoor een A5 formaat papier. Vouw de hoek van het papier tot de middenlijn, zoals te zien is op de foto. Daarna rol je het papier door tot je helemaal rond bent en zet dit vast met een nietje. Let er hierbij op dat de punt goed strak blijft, anders gaat de traktatie straks lekken.

Nu kun je de puntzak vullen met allemaal lekkers. Zelf heb ik er een kindertraktatie van gemaakt. Hierbij begon ik met de soepstengel, daarna wat chipsfrietjes, en daar stak ik de prikker met tomaat, worst, komkommer en druif in. Ik maakte het geheel af met een koekje. De kinderen hebben genoten van de traktatie en deze was ook nog eens redelijk gezond. Hieronder deel ik nog wat foto’s van Pinterest, zodat je nog meer idee├źn krijgt hoe je dit ook zelf kunt maken. Ook voor volwassenen kun je er zo een hele eigen draai aan geven.

Heb jij deze traktatie gemaakt? Deel het dan met mij. Of sla deze post op zodat je het gemakkelijk terug kunt vinden als je een traktatie moet verzorgen. Nog meer creatieve inspiratie nodig? Volg mij dan op Pinterest en Instagram.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.