Ik las een strip van Marloes de Vries. Hierin vertelde ze hoe haar schoolcarrière was, zeker een tip om even te lezen! Op alle scholen waar ze op zat werd tegen haar gezegd dat ze niet kon tekenen en nooit illustrator zou worden. Gelukkig is het anders uitgepakt, maar toch raakte het me. Ik denk dat het gebrek aan support helaas voor veel creatievelingen herkenbaar is.

Zo vaak benoemt men dat iemand anders beter is of dat die persoon niet goed genoeg is. Zo jammer dat vergelijken! En daar bovenop komt vaak nog de zelfkritiek en zelf vergelijken met anderen. Dat helpt natuurlijk ook niet mee. Hierdoor stoppen veel mensen met hun creatieve hobby en vinden zichzelf niet langer een artiest of creatief en halen er zelfs geen plezier meer uit.

Ik geloof dat iedereen creatief is, want als kind waren we dat ook allemaal. Ergens onderweg raken we dat vaak kwijt, wat ik super jammer vind. Dus laten we elkaar steunen en de persoon zijn die we graag zelf hadden willen hebben toen we bijna de pen erbij neer gooiden. Laten we elkaar opbouwen en geloven in elkaars dromen.

Als je passie ergens voor hebt en de wil om er hard voor te werken, dan geloof ik dat jouw droom uit kan komen. Dus vertel me… Wat is jouw droom? Wat wil jij bereiken? Waar word je gelukkig van? Laat het me weten. Ik hoor het echt graag en wil je supporten, de vriendin zijn die jij nodig hebt, je steuntje in de rug zijn.

illuminated neon sign

Het delen van je dromen zorgt er ook voor dat anderen geïnspireerd raken en zelf ook weer durven dromen. Spannend om te delen? Laat ik beginnen.

Mijn droom is dat mijn blog door heel veel mensen gelezen zal worden. Waarom? Nou, niet omdat ik graag een beroemde blogger wil worden! Maar als veel mensen mijn blog lezen en daardoor geïnspireerd raken, ze zelf weer creatief aan de slag gaan. Dat zal de wereld ook echt mooier maken, omdat mensen en hun talenten tot hun recht zullen komen.

Creativiteit is kwetsbaar, maar juist in deze kwetsbaarheid zit de kracht. Het spreekt mensen aan, zet ze aan het denken en laat mensen even stilstaan. Laten we daarom eerst naar elkaar luisteren en echt kijken voor we oordelen!

Dus vertel me, wat is jouw droom? Durf je het hieronder te delen? Je mag me natuurlijk ook altijd een persoonlijk berichtje sturen via het contactformulier of via Instagram!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.