Wil jij beginnen met handletteren maar weet je niet hoe? In deze blog geef ik je een zetje in de goede richting. 

Wat heb je nodig?

In principe kan je aan de slag met een potlood, gum en printerpapier. Vaak word er ook een fineliner gebruikt. Ik gebruik graag deze van Hema.

Het belangrijkste aan handletteren is dat alle lijnen die naar boven gaan dun geschreven worden. De lijnen die naar beneden gaan maak je dik. 

Schermafbeelding 2018-07-11 om 10.25.31

Hier zie je twee voorbeeldalfabetten. Deze heb ik speciaal voor jou gemaakt, zodat je kan kiezen welke je het mooist vind. Probeer eerst de letters eens na te maken en let dan op waar de letter dik of juist dun is.

Schrijf , als je dit geoefend hebt, eens een woord. Bijvoorbeeld je eigen naam. Hetzelfde woord ga je daarna aan elkaar schrijven. Gelukt? Mooi, dan ben je al een heel eind op weg! Nu kan je de lijn ernaast gaan zetten om de lijnen naar beneden dikker te maken. Dit doe je door een extra lijn naast je lijn te zetten die dik gemaakt moet worden. Zoals hier.

IMG_3742

Kijk of alle lijnen even dik zijn naast de letters, en kleur ze daarna in. 

IMG_3743

Door veel te oefenen en deze basisregel steeds te volgen, leer je steeds beter handletteren. Ook is het handig om in het begin een workshop bij jou in de buurt te volgen, zodat er iemand met je mee kijkt om je nog extra tips te geven. Zelf geef ik ook workshops. Heb je interesse? Vul dan vrijblijvend het contactformulier in.

2 Reacties

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.