Heb je een kind dat graag bezig is met getallen en hoeveelheden? Dan is deze DIY helemaal geschikt om te maken. Je maakt in principe een puzzel voor je kind om op te lossen. Hierdoor stimuleer je ook het zelf-controlerend vermogen, omdat het niet anders past. Je kan dit zo groot en zo klein aanbieden als bij jouw kind past. Begin klein en bouw het daarna op. Heeft je kind hier nog geen interesse in nadat je het hebt aangeboden? Leg er dan vooral geen druk op. De interesse komt vast vanzelf!

Benodigdheden:
– Papier
Cijfers
– Stift of pen

Hoe ga je aan de slag?
Trek de cijfers over op het papier met de stift of de pen. Om het voor je kind nog makkelijker te maken kun je de cijfers inkleuren met de kleur van het ‘puzzelstuk’. Dat zie je hierboven ook. Daarna ga je het een keer voordoen voor je kind. Let erop dat je niet teveel praat wanneer je het laat zien. Dit leidt je kindje af, terwijl het goed wil opletten en wil zien wat jij doet. Daarna is het tijd voor je kindje om het zelf te doen. Je kan de cijfers benoemen terwijl je kind deze erop doet. Na verloop van tijd gaat dit steeds makkelijker en zie je je kindje groeien.

Klaar! Zeg nou zelf, dat was toch eigenlijk een eitje? Het leuke hieraan is dat je dit perfect moeilijker kunt maken als je kindje hieraan toe is. Vond je dit een leuke DIY? Volg mij dan op Instagram, voor nog meer inspiratie. En schrijf je ook in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je 1x per maand de leukste tips in je mailbox. Zo zit jij nooit meer zonder creatieve inspiratie!

Deze post bevat affiliate links. Door via deze links iets te kopen, betaal jij zelf niets extra’s, maar support je mijn blog! Ik sta altijd volledig achter de links die ik plaats.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.