Heb je een kind dat graag bezig is met getallen en hoeveelheden? Dan is deze DIY helemaal geschikt om te maken. Het doel van dit spelletje is dat het kind spelenderwijs leert welke hoeveelheden bij welke getallen horen. En de bonus is dat je kind zichzelf kan controleren. Om dit zelf-controlerend vermogen te stimuleren leg je precies genoeg dopjes of knoopjes neer. In dit geval zijn dit er 55. Is het nog een beetje moeilijk tot 10? Maak dan een kleinere versie met de getallen tot 3 of tot 5.Heeft je kind hier nog geen interesse in nadat je het hebt aangeboden? Leg er dan vooral geen druk op. De interesse komt vast vanzelf!

Benodigdheden:
– A3 papier
– Stiften
– Lineaal
– Dopjes of knoopjes

Hoe ga je aan de slag? Trek een verticale lijn aan de linkerkant van het blad en daarna 11 horizontale lijnen. Daarna schrijf je de getallen van 1 tot 10 op en trek je nogmaals een verticale lijn. Trek nu bij het getal 1, 1 dopje of knoopje om. Bij 2 maak je twee rondjes en zo ga je verder tot je bij 10, 10 rondjes hebt gezet. Werk het nog af met een verticale lijn aan de rechterkant en zo kan jouw kind aan de slag ermee. Laat eerst zien wat de bedoeling is en geniet dan van een lekker kopje thee, terwijl je kind heerlijk aan het ontdekken is!

Wil je dit na verloop van tijd eens wisselen of heb je niet genoeg knoopjes? Denk dan eens aan natuurlijke spullen zoals eikeltjes, kastanjes, steentjes of hazelnoten om het te laten passen bij een thema. Ben je hiermee aan de slag gegaan? Laat het hieronder weten. Volg je mij al op Instagram? Hier geef ik nog meer tips en inspiratie.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.