Nu de wintertijd is ingegaan, is het tijd om het in huis nog gezelliger te maken. En de donkere avonden vragen om een lekker creatief momentje. Perfecte ingrediënten om aan de slag te gaan met deze herfstkrans! En bonus: Het is helemaal niet ingewikkeld!

Benodigdheden:
Houten ring
– Groene takken
Binddraad en tang
– Bloemen
– Sierfruit
– Eventueel wat herfstdecoratie

Hoe ga je aan de slag?
Bedenk eerst waar je de krans neer wilt gaan zetten of hangen. Als je de krans voor het raam wil zetten, is het vaak mooier om beide kanten te versieren, maar dit hoeft niet als je de krans tegen de muur hangt. Als je de krans neerzet is het ook fijn dat hij een plattere kant heeft waarop hij kan blijven staan.

Nu is het tijd om echt aan de slag te gaan. De basis van de krans is de houten ring. Hierop binden we met het binddraad wat groene takken aan vast. Probeer niet teveel binddraad te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het niet teveel opvalt. Ik steek ook weer wat nieuwe takken gewoon los tussen de ring en de tak die ik vast heb gezet daarvoor. Dit blijft vaak wel zitten als je er niet meer teveel aan komt.

Ik kies er bij deze krans voor om de helft te bedekken met groen. De andere kant laat ik leeg. Dit vind ik een mooi, speels effect. Natuurlijk is dit helemaal naar smaak in te vullen. De volgende stap is om wat decoratie toe te voegen, zoals de pluim en de sierperen. Om helemaal in de herfstsfeer te blijven voeg ik ook nog wat decoratie paddenstoelen toe. Met de hortensia als finishing touch ben ik al helemaal tevreden met de krans.

Eventueel kun je wat dennenappels toevoegen in plaats van het sierfruit. Kijk vooral om je heen wat jij in de tuin hebt. Zo maak je in een handomdraai een unieke krans. Vond je deze DIY leuk? Kijk dan vooral nog even verder op de website voor nog meer inspiratie. Volg je me ook al op Instagram en Pinterest? Ook daar deel ik leuke tips met je!

Deze post bevat affiliate links. Door via deze links iets te kopen, betaal jij zelf niets extra’s, maar support je mijn blog! Ik sta altijd volledig achter de links die ik plaats.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.