Neem jij ook wel eens een kijkje op Pinterest? Vaak zie ik daar de mooiste dingen langskomen. Onder andere de mooie poppetjes van Grimms en Grapat. Al hun andere houten speelgoed is ook prachtig! Dit speelgoed wordt met de hand gemaakt en is daarom natuurlijk ook een flinke investering. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan om deze poppetjes te maken. Kijk je mee?

Benodigdheden:
Houten poppetjes
– Kwast
Waterverf
– Water
Osmo hardwax olie

Als eerst ben ik op zoek gegaan naar houten poppetjes in drie maten. Deze leuke kegelvormige zijn het geworden! De grotere zijn ook heel geschikt voor kleine kindjes die nog alles in hun mond steken. De kleinere zijn hier in huis nog veilig opgeborgen.

Ik heb van elke maat zes poppetjes gekocht en heb er daarom ook voor zes verschillende kleuren gekozen. Geel, Oranje, Rood, Paars, Groen en Blauw. De poppetjes zijn geverfd met Winsor and Newton waterverf. Helaas zat er geen paars in het pallet en en heb ik deze zelf gemengd. Op de bovenstaande foto vond ik de rood en paars ook nog teveel op elkaar lijken, dus de paarse heeft nog wat extra laagjes verf gekregen. De andere kleuren dekten allemaal voldoende in twee lagen.

Na het drogen was het tijd voor het aflakken. Dit is niet perse noodzakelijk, omdat de waterverf wel goed gehecht is. Met een mooie aflak laag blijft het speelgoed natuurlijk wel langer mooi en is het ook geschikt voor kindjes die nog alles met hun mond ontdekken. Het aflakken heb ik gedaan met Osmo Hardwax-Olie. Deze olie is onschadelijk voor mens en dier. Deze olie heb ik in twee lagen aangebracht. Als bijkomend voordeel is de kleur van de poppetjes nu ook nog eens intenser geworden.

Deze poppetjes zijn klaar om mee gespeeld te kunnen worden! En tijdens het maken heb ik het ook goed naar mijn zin gehad. Ga jij ook aan de slag met het maken van speelgoed voor jouw kleintje? Of misschien als cadeautje voor iemand? Laat het me weten en deel jouw creatie op instagram met de #inhetatelier.

Deze post bevat affiliate links. Door via deze links iets te kopen, betaal jij zelf niets extra’s, maar support je mijn blog! Ik sta altijd volledig achter de links die ik plaats.

3 Reacties

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.