Deze simpele DIY is perfect voor als je kind zich een moment verveelt. En gelijk heb je een leuke versiering voor op de kersttafel! Waarschijnlijk heb je alles hiervoor ook al in huis, zodat je direct aan de slag kunt. Ken je iemand die wel een lichtpuntje kan gebruiken? Deel de kaarsjes dan uit na het knutselen en maak er extra veel!

Wat heb je nodig?
– Lege WC rollen/ keukenrollen
– Gekleurd papier of inpakpapier
– Eventueel verf
– Eventueel decoratieve steentjes

Hoe ga je aan de slag?

Bij het gebruiken van keukenrollen kun je deze eerst door de helft knippen. Je kunt ze ook heel laten, maar dan krijg je een hele hoge kaars. Verf de WC rollen daarna in een leuke kleur of pak ze in met gekleurd papier of cadeaupapier. Laat de boven en onderkant open. Na het inpakken knip je de bovenkant aan twee kanten een klein stukje in. Hier kun je dan de ‘vlam’ straks insteken.

Voor de vlam knip je een rondje uit geel of wit papier. Daarna knip je uit een oranje vel een vlammetje en plak je deze er ook op. Je kunt het vlammetje er ook op schilderen of tekenen. Als de WC rol droog is, steek je het vlammetje erin en dan is je eerste kaars al klaar!

Heb je de smaak te pakken? Maak er dan nog wat. En weten jullie daarna echt niet meer wat je nog moet doen? Kijk dan nog eens verder op de blog naar de andere DIY’s. Ook op Instagram deel ik graag DIY tips met je. Volg je me daar al? Zo zit je nooit meer zonder creatieve inspiratie.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.