Nog op zoek naar een leuke knutsel in kerstsfeer? Kijk dan snel verder. Deze kerstster is heel snel en makkelijk te maken. Hij is geschikt vanaf 1 jaar, maar ook makkelijk aan te passen voor wat oudere kinderen. Wel heb je er een lamineerapparaat voor nodig. Heb je die niet in huis? Misschien kun je er wel een lenen!

Wat heb je nodig?
Vliegerpapier, Crêpe papier of confetti
– Stift
Lamineerhoezen
Lamineerapparaat

Hoe ga je aan de slag?

Download onder aan deze blog het sjabloon en print deze uit op A4 papier. Leg deze onder de lamineerhoes en trek de ster met permanentmarker over op de lamineerhoes. Het sjabloon kan je kindje ondertussen als kleurplaat gebruiken, terwijl jij nog even de laatste voorbereidingen doet.

Pak daarna het Vliegerpapier, Crêpe papier of confetti. Bij het vliegerpapier en crepe papier is het de bedoeling dat je kindje dit in kleine stukjes knipt of scheurt. Hiermee oefen je gelijk de fijne motoriek. Mijn zoontje is hier nog net iets te klein voor. Ik heb daarom gekozen om confetti te gebruiken.

Klap de lamineerhoes open en laat je kind alle snippers in de ster leggen. Het maakt niet uit als ze er een beetje uitsteken. Genoeg gevuld? Dan kun je het lamineerapparaat aanzetten. Klap de hoes dicht en stop deze in het apparaat als deze warm geworden is. Samen kijken hoe de ster door het apparaat gaat en dan opeens dicht is en de snippers er niet meer uitvallen is natuurlijk magisch!

Nu is de kerstster klaar! Door deze voor het raam te hangen krijg je een soort glas-in-lood effect. Hebben jullie de smaak te pakken? Dan is het natuurlijk ook heel leuk om er 1 te maken voor de buurvrouw, oma, opa, tante, etcetera. Ik vind het heel leuk om jullie creaties te zien. Deel je deze op instagram, vergeet dan niet om mij erin te taggen (@inhetatelier). Heel veel knutselplezier!

Deze post bevat affiliate links. Door via deze links iets te kopen, betaal jij zelf niets extra’s, maar support je mijn blog! Ik sta altijd volledig achter de links die ik plaats.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.