Toen Luca bijna een half jaar was, werd het de hoogste tijd om de kinderstoel op te knappen. In deze blog laten we jullie zien hoe wij van onze tweedehands Stokke Tripp Trapp een echte eyecatcher hebben gemaakt! En natuurlijk delen we tips hoe jij dit ook kunt doen!

We beginnen met het schoonmaken, schuren en weer schoonmaken van de stoel. Dit is niet de leukste stap om te doen, maar wel heel belangrijk voor het hechten van de verf. Wij hebben ervoor gekozen om de stoel helemaal uit elkaar te halen. Dit geeft uiteindelijk het mooiste resultaat. Dat is het ook echt wel waard, want deze stoel blijft natuurlijk lang in gebruik.

Daarna is het tijd voor de grondverf. Door al een beetje van de lak toe te voegen aan de grondverf is het kleurverschil minder groot. We hadden hier nog wel wat meer lak door kunnen doen. Een klein penseeltje gebruiken voor alle groeven is een aanrader. Op deze manier kun je net iets preciezer werken en heb je minder kans op druipers.

Tussendoor hebben we de lagen goed laten drogen. Alle onderdelen hebben we laten liggen. Dit verminderd ook weer de kans op druipers. De droge onderdelen moeten tussendoor weer goed opgeschuurd worden en schoongemaakt zodat de volgende laag goed dekt. De grondverf hebben we met 1 laag geschilderd. Het aflakken was mooier met twee lagen. De lak die wij hebben gebruikt is op waterbasis in de kleur Zwartgroen (Ral 6012). We hebben bewust gekozen voor waterbasis, omdat dit beter is voor je kleintje die waarschijnlijk toch ook af en toe even van de stoel zal willen proeven.

Om de stoel helemaal af te maken hebben we deze mooie naamsticker van Naamelijk er nog opgeplakt, nadat we de stoel weer in elkaar hebben gezet. Deze witte sticker was heel makkelijk te plakken en blijft in het gebruik ook heel goed zitten. We hebben de stoel ondertussen natuurlijk al veel gebruikt en al veel moeten poetsen.

Ga jij zelf ook aan de slag met het opknappen van een kinderstoel? Heb je zelf nog andere tips? Deel ze hieronder! Zo kunnen we elkaar helpen met het laten slagen van de leukste DIY projecten. Wij zijn enorm blij hoe de kinderstoel geworden is. Helemaal uniek en op maat gemaakt, dat vind ik het leukst aan een DIY! Wil je op de hoogte blijven van alle DIY projecten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg me op instagram, zo mis je niks meer.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.