Toen Luca bijna een half jaar was, werd het de hoogste tijd om de kinderstoel op te knappen. In deze blog hebben we jullie laten zien hoe wij van onze tweedehands Stokke Tripp Trapp een echte eyecatcher hebben gemaakt! Tegelijkertijd hebben we ook twee kleuterstoeltjes opgeknapt. Nu is Luca 13 maanden en klimt hij er soms al zelf op. Daarom deel ik graag hoe wij dit hebben aangepakt. Natuurlijk delen we tips hoe jij dit ook kunt doen!

We beginnen met het schoonmaken, schuren en weer schoonmaken van de stoel. Dit is niet de leukste stap om te doen, maar wel heel belangrijk voor het hechten van de verf. Wij hebben er, in tegenstelling tot de Tripp Trapp, niet voor gekozen om de stoel uit elkaar te halen. Deze stoeltjes zijn al erg oud, waardoor de kans groot is dat er bij het uit elkaar halen een schroef afbreekt en in de stoel blijft zitten. Daarnaast past het bij deze stoeltjes ook dat het niet allemaal perfect is.

Voor deze kleine stoeltjes hebben we een mooie donkergroene kleur gekozen, namelijk Zwartgroen (Ral 6012). De lak die wij hebben gebruikt is op waterbasis, dit is een bewuste keuze geweest. Dit is natuurlijk beter voor je kleintje die waarschijnlijk toch ook af en toe even van de stoel zal willen proeven. We hebben aan de grondverf al een beetje lak toegevoegd, zodat het kleurverschil minder groot is. Achteraf gezien hadden we nog wel wat meer lak door de grondverf kunnen doen.

De verf is gedekt met twee lagen. De lagen hebben we tussendoor goed laten drogen. Ook tussendoor licht opschuren en schoonmaken zorgt ervoor dat de lagen beter hechten. Wil je echt zeker weten dat de lak helemaal mooi blijft zitten? Werk de stoel dan als laatste laag af met een blanke lak. Dit hebben wij zelf niet gedaan. Als de verf er na verloop van tijd af gaat, dan is het vast wel weer tijd om een ander kleurtje op de stoeltjes aan te brengen. Een goed excuus om weer lekker te DIY’en.

Ga jij zelf ook aan de slag met het opknappen van een kleuterstoel? Heb je zelf nog andere tips? Deel ze hieronder! Zo kunnen we elkaar helpen met het laten slagen van de leukste DIY projecten. Wij zijn enorm blij hoe de stoeltjes geworden zijn. Helemaal uniek en op maat gemaakt, dat vind ik het leukst aan een DIY! Wil je op de hoogte blijven van alle DIY projecten? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg me op instagram, zo mis je niks meer.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.