Het is weer tijd voor een nieuwe DIY! Deze keer weer een voor de kleintjes van ongeveer 3 jaar. Door dit spelletje leren ze vormen, oefenen ze met de fijne motoriek en zijn ze ook gewoon even lekker bezig. Het is ook heel leuk als schoencadeautje of klein kerstcadeautje. Ik laat je snel zien hoe je het maakt!

Benodigdheden:
Onderzetters van kurk
– Verf
– Stiften
Punaises
– Vorm om over te trekken

Hoe ga je aan de slag?
Begin met het maken van een ondergrond op de onderzetter. Kies je voor een grafisch patroon? Dan plak je dit eerst af met wat schilderstape. Hierna verf je de onderzetter in een kleur naar keuze. Als de verf droog is haal je de tape eraf en heb je een leuk patroon als ondergrond. Deze stap is ook heel goed samen met je kind te doen. Zo willen ze er vast nog vaker mee spelen!

Hierna kies je een vorm naar keuze uit. Ik heb gekozen voor een hartje, maar een rondje, vierkant of driehoek is natuurlijk ook super leuk en leerzaam! Trek deze vorm over op de onderzetter en kleur deze eventueel in. Je prikbord is nu klaar om mee te spelen.

Het doel van dit spel is om je kindje over de lijn alle punaises te laten prikken. Zo oefen je dus de fijne motoriek en leert je kind welke vorm het is. Je kan de naam van de vorm er eventueel ook nog bijschrijven. Wil je kind er na een poos niet meer mee spelen? Dan kan deze onderzetter ook heel goed gebruikt worden als prikbord waar de mooiste kunstwerken op tentoongesteld kunnen worden!

Ga jij hier ook mee aan de slag? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Vond je dit een leuke DIY? Volg mij dan op Instagram en Pinterest voor nog meer inspiratie. En schrijf je ook in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je 1x per maand de leukste tips in je mailbox. Zo zit jij nooit meer zonder creatieve inspiratie!

Deze post bevat affiliate links. Door via deze links iets te kopen, betaal jij zelf niets extra’s, maar support je mijn blog! Ik sta altijd volledig achter de links die ik plaats.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontdek meer van In het atelier

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder