Schilderen op glas is super leuk om te doen. En het kan gewoon met acrylverf. In deze blog laat ik je zien hoe jij dit zelf kan maken. Koop een oud fotolijstje bij de kringloop en maak er zelf iets moois van voor in je interieur.

Wat heb je nodig?

  • Schetsboek
  • Potlood
  • Chalkmarker
  • Acrylstift
  • Acrylverf
  • Fotolijstje van de kringloop
  • Kwast

Hoe ga je aan de slag?

Bedenk bij deze DIY dat de bovenste laag eerst gemaakt moet worden. Je moet dus achterstevoren werken. Begin met het maken van de schets. Ik heb voor een schelp gekozen. Nadat ik tevreden was over mijn schets heb ik de schets onder het glas gelegd. Met een chalkmarker heb ik de schets overgetrokken. Op deze manier gaat de schets niet spiegelen in het eindresultaat. De chalkmarker kun je namelijk weer wegvegen op het einde. Daarna ben ik met een acrylstift aan de achterkant de lijnen over gaan trekken.

Laat dit even goed drogen als je dit gedaan hebt. Kies hierna een aantal kleuren uit waarmee je de illustratie in gaat kleuren. Ik koos voor blauw als water en geel als zon. De schelp zelf heb ik niet ingekleurd. Dit geeft een speels effect. Tussendoor laat je de lagen goed drogen. Als de verf droog is kun je er met de volgende verf gewoon overheen.

Klaar is je illustratie op glas! Ik vond dit zo leuk om te doen, dat ik het vast nog eens vaker ga doen als cadeautje. Let wel op met schoonmaken. Als je er goed op poetst, haal je de illustratie er weer af. Makkelijk als je toch niet tevreden bent met het resultaat, maar anders super jammer natuurlijk. Met een droge doek kun je het stof er zo afvegen.

Ga jij aan de slag met deze DIY? Sla deze post dan op op Pinterest. En volg je me al op Instagram? Zo blijf je, net als met de nieuwsbrief, op de hoogte van alle nieuwe blogs.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.