Deze schudkoker maak je maar met een paar benodigdheden. Voor je het weet heb je de smaak te pakken en maak je er een heleboel. Een schudkoker is leuk sensopatisch materiaal, zonder de rommel van een sensory box. Win-win dus! En de mogelijkheden zijn eindeloos!

Wat heb je nodig?

Hoe ga je aan de slag?

Vul het buisje met de havermout en de versiering. Door wat ruimte over te laten in de buis, gaat alles goed door elkaar heen en heeft het ook nog ruimte om te schudden. Dit maakt een zacht geluid en is erg fijn voor kinderen om mee te ontprikkelen. Door de buis te rollen zie je ook dat de inhoud verschuift.

Wil je nog meer van deze buisjes maken? Je kunt hier ook water voor gebruiken. Daar voeg je dan opnieuw wat glitter aan toe en eventueel wat kleurstof. Zo kun je eindeloos variëren. Liever geen water, omdat je bang bent dat het gaat lekken? Natuurlijk kun je de dop erop vastplakken, maar spliterwten of bonen geven ook een leuk effect. Het geluid hierbij is wel wat harder als je het schud.

Ga jij ook aan de slag met het maken van een schudkoker? Laat het me weten. Ik vind dat zo leuk om te zien! Tag me op Instagram! Volg je me ook op Pinterest? Zo zit jij nooit meer zonder creatieve inspiratie. Zeker weten dat je deze DIY nog eens terug kunt vinden? Sla de onderstaande Pin dan op.

Deze post bevat affiliate links. Door via deze links iets te kopen, betaal jij zelf niets extra’s, maar support je mijn blog! Ik sta altijd volledig achter de links die ik plaats.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.