Wil je lekker aan de slag om leerzaam speelgoed te maken voor je kind of voor in de klas? Ga dan aan de slag met deze potjes om kleuren te sorteren. Even lekker fysiek bezig zijn en gelijk de kleuren leren herkennen, dat is vast een succes! Deze DIY is zo klaar en daarom ook heel geschikt om samen met je kind te maken.

Benodigdheden:
– Glazen potjes
– Houten lollystokjes
– Gekleurd papier
– Stiften of verf
– Plakband of lijm

Hoe ga je te werk?
Maak de potjes goed schoon en kies het liefst 3 of meer precies dezelfde potjes.
Knip een strook op maat, zodat het goed duidelijk is welke kleur bij welk potje hoort. Je kan hierbij ook de juiste kleur in woorden op de papierstrook zetten, zo leert je kind ook al gelijk het woord herkennen. In eerste instantie zal dit niet opgepikt worden, maar na verloop van tijd misschien wel.
Plak deze strook vast op het potje met behulp van plakband of lijm.
Verf of kleur de houten stokjes in de juiste kleur. Dit spel werkt het best als de kleur van het papier en de stokjes ook precies dezelfde kleur hebben. Klaar! En sorteren maar.

Heb je de smaak te pakken? Je kunt natuurlijk een hele regenboog maken met potjes. Heel veel speelplezier ermee! En wil je nog verder aan de slag met een andere DIY? Wat dacht je van deze poppetjes? Volg mij ook op Instagram om nog meer creatieve inspiratie te krijgen.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.