Hou jij ervan om te werken in een Travelers notebook? Ik ook! Maar de journals die erin gaan, raken heel snel vol. Daarom heb ik een DIY die ik met je wil delen, zodat je zelf aan de slag kunt met het maken van je eigen journal voor in je Travelers notebook.

Benodigdheden:
– Tijdschrift
– Snijmachine of schaar
– Nietmachine
– Lijm
– Plakband
– Decoratiepapier
– Stift of pen

Hoe ga je aan de slag?
Kies een tijdschrift naar keuze. Het liefst niet te dik. We moeten deze namelijk nog op maat gaan maken. Misschien heb je ook nog wel een mooie folder door de bus gekregen, die is hier ook heel geschikt voor. Voor deze DIY heb ik zelf een VTWonen folder gekozen. Teken met een stift of pen de maten voor je Travelers notebook af. Voor een regulier formaat is dit 20,3 cm x 10,2 cm. Natuurlijk kun je ook een andere journal overtrekken die precies de goede maat is. Je kunt ook een ander formaat naar keuze maken natuurlijk.

Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de papiersnijder of de schaar. Het beste is om in verschillende keren te snijden. Dit geeft het mooiste resultaat. Bovendien is het met een schaar ook lastig om in een keer door het hele tijdschrift heen te gaan.

Nu heb je al een journal gemaakt. Kijk of alle blaadjes nog goed aan elkaar zitten en gebruik anders de nietmachine om even extra te verstevigen. Nu zie je dat alle bladzijdes half afgesneden zijn en er ook stukken tekst zijn die niet meer goed leesbaar zijn, maar er zijn ook nog een heleboel plaatjes die wel mooi zijn en al gelijk decoratie geven aan je journal. De stukken tekst die je niet wil, kun je nu bedekken met papier, stickers, washitape, etcetera. Zo geef je er in een mum van tijd helemaal je eigen draai aan.

Klaar is jouw super unieke journal die gevuld kan worden met de mooiste verhalen en herinneringen. Mijn journal zit in de cover die Miyabi Notes voor mij heeft gemaakt. Hier kun je haar verhaal lezen. Vond je dit een leuke DIY? Volg mij dan op Instagram, voor nog meer inspiratie. En schrijf je ook in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je 1x per maand de leukste tips in je mailbox. Zo zit jij nooit meer zonder creatieve inspiratie!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.