Het is oktober, dat betekent de Inktober challenge. De meeste creatieve mensen die actief zijn op instagram kennen dit ondertussen wel. Het idee is simpel: 31 dagen lang maak je elke dag een tekening met alleen inkt. Het idee erachter is dat je elke dag tekent, 31 dagen lang en zo goed je vooruitgang in een maand kan zien.

Om je op gang te helpen is er een speciale inktober website. Op deze website leggen ze alles nog eens uit en kun je de prompt list zien voor dit jaar. De prompt list is een lijst met allemaal ideeën waar je op die dag een tekening mee maakt. Sommige mensen houden deze lijst helemaal aan, maar anderen maken er ook hun eigen lijst van.

Zelf zou ik deze lijst ook wel een beetje aanpassen en misschien ook liever wat kleur toevoegen, zodat het niet alleen zwart-wit tekeningen zijn. Nog niet eerder heb ik meegedaan aan inktober, maar elk jaar twijfel ik toch weer. Zou dit dan mijn eerste jaar zijn? Als dat zo is, zul je de foto’s voorbij zien komen op mijn instagram  en facebook. Doe jij ook mee?

2 Reacties

    1. Wat leuk dat je reageert! En dankjewel! Het is inderdaad ook juist een goede manier om te leren tekenen. Ik heb ook wel eens gezien dat mensen dit gebruiken om handlettering te oefenen door bij elke prompt een quote te zoeken.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.