Creatief journallen is steeds populairder aan het worden. Zelf snap ik dat helemaal, want ik doe het ook al jaren. Toch hoor ik dat mensen vaak nog vastlopen in het journallen. De meest gestelde vraag die ik krijg is dan ook: “Waar schrijf je dan over?” In deze rubriek wil ik je op gang helpen met jouw creatieve journal. Zo krijg je elke keer een nieuw journal idee om je aan het denken te zetten en natuurlijk vooral aan het journallen te krijgen. Dus pak je journal erbij en schrijf mee! Deze keer gaat het journal idee over een maandevaluatie.

April is al even begonnen, dus dit is het perfecte moment om terug te kijken op de afgelopen maand. Ik help je om te starten met een aantal vragen.

 • Wat was het hoogtepunt van deze maand?
 • Welke doelen had ik gesteld?
 • Hoe kijk ik terug op deze doelen? Heb ik ze gehaald? En waarom wel of niet?
 • Welke doelen zijn nog relevant voor de komende maand?
 • Waar word ik gelukkig van?
 • Waar baal ik van?
 • Wat voor creatiefs heb ik afgelopen maand gedaan?
 • Wat neem ik mee in de komende maand?
 • Wat laat ik achter in deze maand? En hoe ga ik dat doen?
 • Deze quote past bij mijn maand….
 • Voor welke drie dingen ben ik dankbaar?
 • Welk cijfer van 1-10 geef ik de afgelopen maand?

Door het beantwoorden van deze twaalf vragen, zet je jezelf aan het denken. Natuurlijk hoef je ze niet allemaal in 1 keer te beantwoorden, want gaandeweg kom je zelf waarschijnlijk ook nog met nieuwe ideeën.

Ben jij aan de slag gegaan met dit journal idee? Laat het me weten! Ik hoor het graag. Natuurlijk mag je dit ook delen met die vriend of vriendin die ook graag zou willen journallen, maar nog niet weet waar je dan moet beginnen. Wil je van alles op de hoogte blijven? Volg me dan op Instagram. Hier deel ik ook regelmatig nieuwe inspiratie!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.