Wat al een tijdje op mijn lijstje stond is het maken van een scrunchie. Na een bezoekje aan de stoffenwinkel vond ik alle benodigdheden. Aan de slag dus! Maar hoe begin je dan?

Ik besloot om een tutorial online op te zoeken en kwam uit op stoffen.net  Hier vind je niet alleen tutorials, maar ook alles wat je nodig hebt om een creatief project met stof te maken. Deze tutorial volgde ik.

Maar.. lukte het me ook om het tot een goed einde te brengen? Het niveau is heel eenvoudig staat erbij. Dat geeft moed. Nu heb ik ook al wel eens vaker een projectje gemaakt met de naaimachine (vaak onder toeziend oog van mijn moeder), maar zelf heb ik er geen. Nu had ik natuurlijk mijn moeders naaimachine kunnen lenen en daarmee de scrunchie kunnen maken. Alleen had ik dan niet gelijk kunnen beginnen. Mijn vingers jeukten ondertussen behoorlijk om aan de slag te gaan. Daarom besloot ik om het gewoon met de hand te gaan naaien.

Mijn stof heb ik afgeknipt op 62x20cm. Dat is natuurlijk al een beetje anders dan het voorbeeld, maar de coupon die ik had gekocht, was niet langer. Op naar stap 2. De randen dichtnaaien, daar heb ik geen moeite mee door de ervaring die ik al heb. De tunnel omkeren is ook een eitje. So far so good!

Bij stap 4 en 5 krijg ik toch wat vragen. Ik snap dat het elastiekband erin moet, maar hoe lang moet dit zijn? Ik ga voor een elastiek van 26 centimeter. Dit test ik eerst even voor ik de stof dicht ga naaien en dan lijkt het goed te zijn. Helaas kom ik erachter als de scrunchie helemaal dicht zit, dat ik dit toch eigenlijk te wijd vind. Het is niet echt een probleem, want hij blijft zeker wel in mijn haar zitten. Rond mijn pols is hij wel te wijd. Daarom zou ik het elastiek de volgende keer eerder 22 centimeter maken. Jammer dat dit niet in de tutorial stond.

Ook is het dichtnaaien van de uiteinden nog niet makkelijk, maar daar is denk ik ook geen handigere manier voor. Wel ben ik trots als mijn scrunchie af is. En het kostte me helemaal niet zoveel tijd. Dat is dus een leuk projectje voor de komende maanden nu de herfst er al weer een beetje aan komt. En dit is ‘m dan!

img_7232-2

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.