In de rubriek Spotlight draait het om een creatieve maker die zijn of haar verhaal vertelt. Niet alleen is dit leuk om te lezen, maar het is ook inspirerend om te zien wat de ander kan en hoe hij of zij hiermee begonnen is. Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de spotlight!

De aftrap is vaak spannend, denk maar aan een leeg vel papier wat je aanstaart. Zodra de eerste lijn is gezet valt deze spanning weg en kun je echt gaan loslaten en gaan creëren. Daarom trap ik deze spotlight rubriek zelf af, zodat er daarna hopelijk meer creatievelingen zullen volgen.

Ik ben Maartje, 26 jaar oud, getrouwd met Wouter en mama van Luca. Ik ben In het atelier eerst gestart op Instagram zodat ik een aparte pagina had waar ik mijn creativiteit kon delen. Dit waren aan het begin veel handlettering quotes (al mijn oude berichten staan er nog op. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen), maar later volgden er ook al snel illustraties. Dit vond ik zo leuk om te doen dat ik begin 2019 een illustratiecursus afgerond heb. Op dat moment had ik ook mijn website al en zelfs een webshop waar ik zelfgemaakte kaarten verkocht. Ik merkte al gauw dat dit niet was wat ik echt wilde. Ik ben daardoor ook een poosje niet zo actief geweest op mijn website en blog. Ik wilde namelijk eerst ontdekken wat ik dan wel wil. Op instagram bleef ik wel posten.

Half 2020 begon ik weer te bloggen. Ik deed mee aan een challenge en ik vond het leuk om een weekoverzicht te maken van elke schets van die week. Om zo mensen te kunnen inspireren die deze challenge ook deden. Op deze manier begon er langzaam iets te groeien. Ik wil mijn site en blog gebruiken om te inspireren, zodat anderen ook (weer) creatief aan de slag gaan. Dat is ook gelijk mijn passie en doel voor mijn blog: jou elke keer weer een dosis creatieve inspiratie te geven om zelf aan de slag te gaan. En daar ben ik dan ook echt trots op!

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit het dagelijks leven. Ik heb ook al meerdere blogs geschreven over het vinden van inspiratie. Door deze dingen te tekenen kunnen simpele voorwerpen een mooie herinnering oproepen en deze kleine tekeningen maken mij ook altijd weer dankbaar voor wat ik heb.

Mijn werkplek

Anderen inspireren is het doel van mijn blog. Dat doe ik door mijn eigen werk te delen, hier en daar tips te geven in de vorm van blogs en natuurlijk ook via mijn nieuwsbrief. Daarnaast geef ik ook workshops, waarbij ik de deelnemers inspireer om zelf aan de slag te gaan. In de toekomst wil ik zelf ook challenges gaan maken om jou te helpen om nog meer te doen met je eigen creativiteit. Natuurlijk wil ik lekker blijven bloggen en wil ik nog veel samenwerken met andere creatieve makers.

Ken of ben jij een creatieve maker die een plekje in de spotlight verdient? Stuur dan snel een berichtje naar inhetatelier@hotmail.com.

Wil je niks meer missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief en volg mij op instagram en Pinterest.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.