In de rubriek Spotlight draait het om een creatieve maker die zijn of haar verhaal vertelt. Niet alleen is dit leuk om te lezen, maar het is ook inspirerend om te zien wat de ander kan en hoe hij of zij hiermee begonnen is. Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de spotlight! Deze keer de mooie Travelers Notebooks van Miyabi Notes.

Hoi! Ik ben Nathalie Boelen, 42 jaar en ik woon met mijn drie kinderen, man en een aantal huisdieren in Gorinchem. Zo’n zes jaar geleden was ik aan het denken wat ik wilde gaan doen na een periode van 10 jaar thuismoeder zijn. Terug naar het werk van fysiotherapeut was het meest handig en logisch, maar ik wilde ook iets creatiefs doen. Van kinds af aan ben ik namelijk al wel graag aan het maken en knutselen, ik verveelde me nooit, nog steeds niet eigenlijk.

Op internet kwam ik, op zoek naar meer structuur in mijn leven, het Bullet Journal concept tegen. Dat sprak mij erg aan: alles bij de hand in 1 notitieboek, van planning tot aantekeningen en van hersenspinsels tot to do lijstjes. Het klonk mij als muziek in de oren. Maar eigenlijk werd ik vooral erg blij van die mooie leren omslagen, Traveler’s Notebooks,  die sommigen gebruikten om de planners en notitieboeken bij elkaar te houden. In eerste instantie ben ik op zoek gegaan om er 1 te kunnen kopen maar ik vond de verzendkosten en douanekosten dusdanig hoog dat ik dacht: Ik maak het zelf wel.

Ik heb online een stukje leer gekocht en een basisset met gereedschap en ben gaan maken. Dat beviel me heel goed! Het bracht eigenlijk alles waar ik van houd samen: schrijven en creëren en heel mooi leer. En sinds april 2018 heb ik een officieel bedrijf: Miyabi Notes. Ik was op zoek naar een Japanse naam, want het is een Japans product van origine. Miyabi staat voor elegant/verfijnd.

Op dit  moment maak ik vooral custom made notebook covers en traveler’s notebooks. Mijn klanten kunnen kiezen uit de kleur en het soort leer, maar ook uit verschillende, soms zelfbedachte designs. Ze kiezen de kleuren garen en elastiek en uiteindelijk maak ik de cover op maat. Ik heb ook wel een aantal standaard producten in mijn Etsy shop om mensen te laten zien wat er mogelijk is, maar ik vind het maatwerk toch wel het leukst om te doen.

Juist uit de creatieve ideeën van mijn kopers haal ik ook weer inspiratie voor nieuwe producten, naast natuurlijk rondkijken op sociale media als Instagram en Pinterest. Zo heb ik afgelopen oktober een nieuw product op de markt gebracht waar ik zelf wel erg blij mee ben en dat is het Ephemera tasje. Een soort clutch maar dan gemaakt voor mensen die bijvoorbeeld papier gebruiken om te journalen, te scrapbooken of voor mensen die veel kaarten sturen. In het tasje kun je alles mooi bij elkaar bewaren en straks, als we weer op reis mogen, kun je het zo makkelijk en netjes meenemen op reis. 

Mijn hoofd zit vol met allerlei ideeën en grootse plannen. Nieuwe ontwerpen die ik wil maken, andere soorten leer die ik wil gaan proberen, meer video’s maken om andere mensen te inspireren. Ik zou het echt superleuk vinden als ik met dit werk anderen kan helpen meer creativiteit in hun leven in te bouwen. En door het delen van mooie dingen en ideeën het schrijven of journalen nog leuker te maken. Langzaam maar zeker krijg ik het afgelopen jaar meer aanvragen en wordt de wereld van journalers en creatievelingen steeds groter. Er liggen nog leuke samenwerkingen op de plank te wachten. Voor nu is het hard werken met gezin, werk en eigen bedrijf maar in de toekomst hoop ik dat iedereen die van Traveler’s notebooks houdt weet wie Miyabi Notes is.

Dankjewel Nathalie voor het delen! Zo leuk om te lezen! Vergeet Nathalie ook zeker niet te volgen op Instagram en een kijkje te nemen in haar Etsy shop! Wil jij ook een keer met jouw verhaal in de spotlight? Stuur mij dan een berichtje voor meer informatie!

1 Reactie

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.