In de rubriek Spotlight draait het om een creatieve maker die zijn of haar verhaal vertelt. Niet alleen is dit leuk om te lezen, maar het is ook inspirerend om te zien wat de ander kan en hoe hij of zij hiermee begonnen is. Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de spotlight! Deze keer de creativiteit van Vanessa.

Hey lieve lezer, ik ben Vanessa. Ik ben 35 jaar, 15 jaar getrouwd en mama van een 5-jarige meid en een 14 maanden oud zoontje en ik ben (terwijl ik deze blog schrijf) 17 weken zwanger van ons 3de wondertje. Ik ben de trotse eigenaar van het Belgische Bible journal platform @biblejournalingbelgie en heb m’n eigen creatieve webshop www.journaling.be. Mijn webshop bestaat ondertussen al 4 jaar, ongelofelijk!

Al van kinds af aan ben ik helemaal gek op Bijbels, schriftjes en papierwaren. Elke Bijbelvertaling moest en zou ik hebben. Kwam er een kreuk in mijn Bijbel, lievelingsboek of dagboek, dan moest ik gewoon een nieuwe hebben want kreuken dat kon echt niet! (Wat ben ik toch veranderd door de jaren heen!)

In maart 2016 liet mijn jongste zusje haar Bijbel zien. Wat een shock was dat!! Ze had tekeningen in haar Bijbel gemaakt!   Zij was dus beginnen Bible journallen. Mijn eerste reactie was niet erg positief. (Schaamrood op de wangen als ik eraan terugdenk!)

In december 2016 kwam ik iemand tegen die het boek ‘Wreck this journal’ aan het ‘wrecken’ was.Dat zag er zo leuk uit dat ik dit gewoon moest hebben. Ik ben er als een gek ingevlogen. Kleuren, scheuren, doorprikken, doorgeven, … Het boek zag er na 2 weken ‘wrecken’ eigenlijk leuker uit dan wanneer ik het mooi zonder kreuken in de kast had laten staan.Ik nam het overal mee naartoe.  Dus ook naar het oudejaarsavondfeest bij mijn oudste zus thuis. Ik liet mijn ‘Wreck this journal’ rondgaan en daar was mijn jongste zusje weer. Heel nuchter zei ze: “Biblejournalen zou toch echt iets voor u zijn!” Niet veel later besefte ik dat wat ik met het boek ‘wreck this journal’ deed eigenlijk betekenisloos en leeg was.

De volgende dag ging ik op internet om uit te zoeken wat Bible journallen nu eigenlijk is. Een hele wereld ging voor mij open. De mooiste pagina’s passeerden de revue en het bleek dat Bible journallen zoveel meer is dan alleen maar ‘tekenen in de Bijbel’. Ik heb op 3 januari een Schrijfbijbel besteld en ben de volgende dag heel voorzichtig (met bevende handen) beginnen Bible journallen. Ik had onmiddellijk de smaak te pakken. Samen met mijn zusje deed ik mee aan een Biblejournaling Challenge.We deelden wat we gemaakt hadden en groeiden samen dichter naar de Heer en naar elkaar! Na 1 jaar bleek het een enorme zoektocht te zijn om de juiste materialen te vinden hier in het kleine België (Materialen die niet doordrukken in de Bijbel want het papier is toch best dun). Dus besloot ik om met mijn eigen Bible journaling webshop te beginnen.

Na veel gebed, zwoegen, foto’s maken, contacten leggen en ook hindernissen nemen werd mijn droom werkelijkheid: mijn eigen webshop ging online! Nu moest ik enkel nog België weten te overtuigen van de kracht van Bible journaling. Dit deed ik door op familiedagen aanwezig te zijn met een stand, ik gaf workshops op jongeren-& vrouwendagen. Ook gaf ik workshops bij mij thuis of op verplaatsing. Om zo de mensen te kunnen laten kennismaken met Bible journaling en ze alvast een paar tools mee te geven om zelf thuis mee aan de slag te kunnen gaan.

Dit ging allemaal heel goed tot Corona doorbrak… Alles werd lam gelegd, geen workshops meer en geen familiedagen meer… Maar gelukkig bleef Bible journaling wel een houvast in mijn leven. Dat konden ze mij niet afnemen. De Bijbel is voor mij een echte bron van inspiratie. Ik doe m’n stille tijd en probeer hier dan het geleerde of het gene mij raakt om te zetten in een creatieve pagina in mijn Bijbel. Dit kan zijn door een tekening te maken, een tekst te handletteren, stickers te plakken, te schilderen, … Noem maar op!

Ik droom er van dat Bible journaling in België nog meer bekendheid mag krijgen en dat de mensen hun weg ook naar m’n webshop mogen vinden. Ook hoop ik dat de workshops en de familiedagen opnieuw zullen mogen doorgaan.

Hoe mijn toekomst eruitziet weet ik niet, maar ik geloof dat hij in Gods handen ligt. Ik hoop dat Gods Woord ook mag gaan leven in jouw leven. Dat tijd doorbrengen met God in Zijn Woord een creatief feest mag zijn waar je zelf veel van mag gaan leren. Gods zegen en wie weet tot gauw!?

Dankjewel Vanessa voor het delen! Zo leuk om te lezen! Vergeet Vanessa ook zeker niet te volgen op Instagram en een kijkje te nemen op haar site! Wil jij ook een keer met jouw verhaal in de spotlight? Stuur mij dan een berichtje voor meer informatie! Lees je ook de voorgaande Spotlight berichten nog terug? Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de Spotlight!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.