In de rubriek Spotlight draait het om een creatieve maker die zijn of haar verhaal vertelt. Niet alleen is dit leuk om te lezen, maar het is ook inspirerend om te zien wat de ander kan en hoe hij of zij hiermee begonnen is. Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de spotlight! Deze keer de mooie spullen van Lotte.

Mijn naam is Lotte en ik heb sinds april een eigen bedrijf: Made by LOTT. Dit bedrijf heb ik in oktober ingeschreven, omdat het zo goed liep. De reden dat ik hiermee begonnen ben is door de corona periode, ik zocht een leuke hobby om te doen wanneer ik thuis was. Hierdoor kon ik ontspannen en toch iets doen wat ik erg leuk vind. Deze hobby is inmiddels nogal uit de hand gelopen. Ik kreeg erg veel reacties dat het zo leuk was wat ik allemaal maak. Laatst kreeg ik nog te horen: ‘Lotte, het is echt vakwerk wat je doet!’

“Schildering op servies” was mijn eerste product, waarbij ik geboortekaartjes en huwelijkskaartjes na schilder. Maar dit kan ook iets anders zijn, net wat de klant vraagt. Portretten zijn eigenlijk het enige wat ik niet schilder. Het product waar ik erg trots op ben is “De geboorteletterbakken”. Deze heb ik helemaal zelf bedacht. Mijn opa maakt de letterbakken eerst zelf van hout, daarna worden deze helemaal door mij gepersonaliseerd naar wens. Er kan een knuffeltje, regenboogje en/of vlaggetje met of zonder naam bij besteld worden.

Naast dat ik geboortecadeaus en huwelijkscadeaus maak, heb ik ook veel leuke spullen voor in het interieur. Voorbeelden hiervan zijn: kransen met droogbloemen, droogbloemenflessen, lijst met droogbloemen en een huisje met droogbloemen. Nog opzoek naar een kerstcadeau? Daar heb ik natuurlijk ook wat leuks voor bedacht: “kerstballen met droogbloemen”. Je kunt ze eventueel laten personaliseren door er een naam of woord op te laten maken.

Anderen inspireren doe ik ook erg graag. Zo heb ik een aantal DIY-Pakketen zelf gemaakt en ontworpen, waardoor je zelf bijvoorbeeld een afbeelding/foto op servies kan maken. Of het gebruik van bladgoud op servies.

Mijn droom is om hier ooit mijn vaste baan van te kunnen maken, maar tot nu toe zou ik niet helemaal bij mijn eigen werkgever weg willen. Het liefst zou ik er altijd willen blijven werken, omdat ik het erg naar mijn zin heb op mijn werk. Ik werk in het Bernhoven ziekenhuis in Uden als verpleegkundige. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op mijn website www.madebylott.nl.

Dankjewel Lotte voor het delen! Zo leuk om te lezen! Vergeet Lotte ook zeker niet te volgen op Instagram en een kijkje te nemen op haar site! Wil jij ook een keer met jouw verhaal in de spotlight? Stuur mij dan een berichtje voor meer informatie!

1 Reactie

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.