Het is bijna Valentijnsdag! Dat is je vast niet ontgaan met alle commerciële aandacht die er elk jaar weer aan besteed wordt. Toch is het een heerlijk excuus om de liefde te vieren! Dit kan natuurlijk met een cadeautje, maar ook met lieve woorden op een zelfgemaakt kaartje. Daarom geef ik je 5 ideeën voor een snel en makkelijk valentijnskaartje, waar de ontvanger sowieso blij mee is!

  1. Zwart hartje

Dit kaartje heb ik gemaakt met zwarte inkt en een penseel. Het kaartje is zo gemaakt, maar geeft het toch een heel mooi effect. En het niet perfecte maakt het juist uniek!

2. Vellum

Dit kaartje heb ik gemaakt met vellum. Dit is papier waar je een klein beetje doorheen kunt kijken. Hierdoor zie je lijm er ook vaak doorheen. Daarom heb ik ervoor gekozen om het vast te zetten met een nietje. Door er een gekleurd papiertje eronder te nieten geeft het een heel ander effect dan wanneer je het op wit papier niet. Daarna kan je het papier waar je het vellum op geniet hebt, gewoon op het kaartje plakken.

3. Landkaart

Nog ergens een oude landkaart liggen? Gebruik die dan om een kaartje mee te maken. Het kan natuurlijk ook van een stukje kaart wat je uitprint met bijvoorbeeld jullie favoriete stad erop. Plak dit hartje op een kaartje en klaar ben je! Ook heel geschikt voor de reisliefhebber!

4. XOXO

Op kraft papier met een zwarte brushpen XOXO schrijven. Hoe makkelijk! Maar wat een leuk resultaat. Het leuke aan deze brushpen van Spectrum Noir is dat er een heel subtiel glittertje in zit. Dat maakt het nog feestelijker!

5. Doodle hartjes

Zeg nu zelf, het lijkt toch net of je over de ontvanger zat te dromen toen je deze kaart aan het tekenen was? Vijf kleine hartjes, waarvan de middelste het grootst en dan steeds iets kleiner. Een kind kan de was doen, maar het effect is er niet minder om. En deze spullen heb je vast en zeker in huis liggen: een zwarte stift en een leeg kaartje!

Veel plezier met deze fijne kaartjes. Mocht je ze nu namaken, vergeet me dan niet te taggen op instagram. Dat vind ik super leuk om te zien! Deze kaartjes zijn ook ideaal om samen met je kinderen te maken. Gelijk een leuke invulling voor een creatieve middag. Zo kunnen ze straks als ze weer naar school mogen aan hun klasgenoten laten zien dat ze elkaar heel erg hebben gemist! Of misschien voor de juf als bedankje voor de online lessen? Een kaartje ontvangen is altijd leuk!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.