Misschien heb je deze foto wel op mijn instagram zien staan. Dit was een opdracht voor mijn illustratie opleiding. Ik vond dit zo een leuke opdracht, dat ik die ook graag met jou wil delen. Het doel van de opdracht is om jezelf uit te dagen om anders naar papier te kijken en zo nieuwe inspiratie te krijgen.

Benodigdheden: Lege verpakking, potlood, stiften, kleurpotloden, fineliner of iets anders waar je graag mee tekent.

Stap 1. Knip of scheur het lege doosje open en leg de onbedrukte kant naar je toe.

Stap 2. Kijk goed naar de vormen die het doosje heeft. Gebruik je fantasie, wat zie je erin? Knijp je ogen tot spleetjes en hou de verpakking op een afstandje. Soms zie je het dan nog beter.

Stap 3. Maak een schets. Doe dit niet te gedetailleerd, maar kijk ongeveer waar je het wil hebben. Tevreden? Ik heb de schets daarna gelijk gemaakt met fineliner, zoals je hieronder ziet. Kijk vooral wat je zelf fijn vind werken.

Schermafbeelding 2018-07-23 om 13.37.25

Stap 4. Kijk of je nog diepte kan en wil toevoegen. Ik heb in deze stap nog kleur toegevoegd, maar zwart-wit houden kan natuurlijk ook. Dat geeft gelijk weer een heel ander effect.

Ik vond dit zo een leuke opdracht, dat ik dit zeker nog eens ga proberen. Ga jij het ook proberen? Ik ben benieuwd wat je ervan maakt! Deel je foto op social media en tag mij (@inhetatelier) erin, dat vind ik altijd leuk!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.