In de rubriek Spotlight draait het om een creatieve maker die zijn of haar verhaal vertelt. Niet alleen is dit leuk om te lezen, maar het is ook inspirerend om te zien wat de ander kan en hoe hij of zij hiermee begonnen is. Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de spotlight! Deze keer de mooie sieraden van Anouk.

Ik ben Anouk Hendriks en ik kom uit Doetinchem. Ik heb een zoontje van 3.5 jaar oud. Ik zelf ben van een tweeling, ik houd van sporten, reizen en natuurlijk creatief zijn.

Het begon allemaal toen ik van fulltime reizen, naar fulltime moederschap ging. Dit was een grote verandering en het was best even wennen. Het fulltime moeder zijn gaf veel voldoening, maar ik miste iets voor mezelf. Ik besloot om in de avonduren te gaan sleutelen aan een website en te kijken hoe ver ik zou komen. De naam was al snel gekozen. De middelste naam van mijn zoontje is “Clairmont”, vernoemd naar zijn overleden opa. Dit moest het worden.

Na lang zoeken naar goede kwaliteit en unieke sieraden, besloot ik om het zelf te gaan maken. Ik ontdekte een ware passie. Dat ik door middel van mijn sieraden mensen blij kon maken wist ik niet van tevoren, maar dat is nu mijn grootste drive geworden. Ik verkoop aan particulieren, maar ook wholesale aan webshops en winkels. Momenteel heb ik 35 verkooppunten, in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.

Ik kan eigenlijk geen product kiezen waar ik het meest trots op ben, alle sieraden die ik maak zijn een soort van verlengstuk van mijzelf. Mijn hart en ziel zit in het bedrijf en in de sieraden zelf. Ik ben wel het meest trots op de sieraden die ik voor mensen op maat mag maken. Bijvoorbeeld een vingerafdruk gegraveerd, in combinatie met een mooi edelsteentje. Dat is echt een persoonlijk en uniek sieraad, waarmee ik iemand eigenlijk iets heel bijzonders geef.

Ik luister naar de klanten die iets op maat gemaakt willen hebben en kijk of ik hiermee misschien behoeftes van meer klanten kan vervullen. Ik kijk vaak op Pinterest en krijg dan vaak een feeling van welke kant ik wil op gaan met welke kleuren bijvoorbeeld. En als ik op zoek ben naar mooie edelsteentjes en ik zie iets wat ik mooi vind, dan zie ik al helemaal voor me hoe ik die ga verwerken in een sieraad.

Ik inspireer onbewust al andere mensen, omdat ik niet wist dat ik een creatief persoon was, totdat ik begon met sieraden maken. Daardoor denken anderen al wel vaker, hm zal ik ook een creatieve skill hebben waarvan ik eigenlijk niks weet? Maar ik zeg wel vaak tegen mensen dat iedereen creatief is en dat dit een uitlaat klep kan zijn en ook iets waarin je veel antwoorden kunt vinden over jezelf. Creatief zijn kan juist je hoofd leeg maken, alsof het een soort mediteren is.

Ik droom ervan om een eigen atelier te hebben, met een leuk team van vrouwen. Nu werk ik vanuit huis, wat ook erg handig en fijn is. Maar een atelier buitenshuis is toch wel een droom. Ik wil graag die baas zijn die ik zelf nooit gehad heb. Die een ander inspireert om het beste uit zichzelf te halen en echt te doen wat je leuk vindt. En een super leuke werkplek te creëren, met veel vrouwenpower waarmee we veel andere vrouwen weer blij kunnen maken.

Hoe ik mijn toekomst zie? Eigenlijk wat ik hierboven zei. Het atelier zit er aan te komen, dus die droom zal binnenkort uit komen. En dan hoop ik zo hard te mogen groeien dat ik dat leuke vrouwenteam kan samen stellen. En dat we nog meer verkooppunten over de hele wereld krijgen en nog veel meer mensen blij mogen maken met een bijzonder en uniek sieraad.

Dankjewel Anouk voor het delen! Zo leuk om te lezen! Vergeet Anouk ook zeker niet te volgen op Instagram en een kijkje te nemen op haar site! Wil jij ook een keer met jouw verhaal in de spotlight? Stuur mij dan een berichtje voor meer informatie!

1 Reactie

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.