In de rubriek Spotlight draait het om een creatieve maker die zijn of haar verhaal vertelt. Niet alleen is dit leuk om te lezen, maar het is ook inspirerend om te zien wat de ander kan en hoe hij of zij hiermee begonnen is. Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de spotlight! Deze keer de mooie muurschilderingen van Hilde.

Hoi, mijn naam is Hilde en ik ben 39 jaar. Als ‘Hilde van het Schildersgilde’ maak ik mensen blij met een unieke (muur-)schildering in huis of in hun praktijk- of bedrijfsruimte. Iets wat ik altijd al graag wilde, is het maken van mooie dingen. Ik dacht aan illustreren of kunstenaar worden. Toch ging het anders, omdat ik niet voldoende de waarde van kunst kon inschatten. Ik dacht niet dat je daarmee een normale boterham kon verdienen, en bovendien… Wat heb je aan een plaatje aan de muur? Help je daar mensen mee? Nú zeg ik ja, maar toen zag ik de waarde niet en ging ik in de zorg werken. Een baan die me erg veel energie kostte.

Pas in 2014 maakte ik twee schilderijen en daarna in 2017 een hertje op de muur voor mijn dochter. Natuurlijk liet ik dat trots aan mijn vriendinnen zien. Eén van hen vroeg mij toen of ik voor haar acht (pleeg-)kinderen iets op de muur wilde schilderen wat zij zelf mochten kiezen. Dat vond ik super leuk, maar ook heel spannend, omdat ik bijna geen ervaring had. ‘Kansen komen, kansen gaan’ dacht ik. Dat stimuleerde me om deze kans aan te grijpen. Een stap waar ik nog steeds ontzettend blij mee ben. Ik heb intussen al zoveel mooie dingen mogen maken! Het concept is hetzelfde gebleven. Ik schilder wat volwassenen of kinderen graag willen zien.

Het belangrijkste van mijn werk vind ik het luisteren in een gesprek vooraf. Als ik goed weet welke sfeer iemand zoekt en welke dingen belangrijk zijn voor hem of haar, kan ik het beste aansluiten bij de wensen van de klant. Die gesprekken zijn vaak ontzettend leuk en inspirerend. Je kunt een muurschildering zo gek of persoonlijk maken als je maar wilt. Op het moment dat dat duidelijk is voor een klant, komen er de mooiste ideeën! Zo schilderde ik eens bloemen voor iemand die een dochter heeft die Madelief heet. Ik schilderde daar een Madeliefje tussen die ik had gefotografeerd in het gazon van de eigenaar van het huis. Dat persoonlijke is wat een muurschildering zo speciaal maakt ten opzichte van een standaardoplossing. In mijn beleving zit er geen grens aan wat er kan in een muurschildering. De enige grens is het formaat van de muur en het aanwezige budget.

Het mooiste aan mijn werk vind ik als anderen geraakt worden door wat ik maak. Als kinderen compleet uit hun dak gaan en volwassenen emotioneel worden. Als je doet waar je altijd al van droomde, geeft dat zoveel waarde aan de wereld om je heen. En dromen… dat doe ik nog steeds. Ik zie het al voor me dat ik op een dag buiten op een hoogwerker sta en (op een milieuvriendelijke manier) enorme muurschilderingen maak met een inspirerende, positieve boodschap. Bijvoorbeeld de boodschap dat het de moeite waard is het lef te hebben om je dromen te volgen.

Dankjewel Hilde voor het delen! Zo leuk om te lezen! Vergeet Hilde ook zeker niet te volgen op Instagram en neem een kijkje op haar site! Wil jij ook een keer met jouw verhaal in de spotlight? Stuur mij dan een berichtje voor meer informatie!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.