Dat ik graag aan de slag ga om iets zelf te maken, is je vast niet ontgaan. En ook in het huishouden vind ik het leuk om te experimenteren. Vandaag laat ik je zien hoe je heel gemakkelijk zelf schoonmaakmiddel maakt.

Wat heb je nodig?

  • Glazen fles van 1 liter
  • 500 milliliter water
  • 500 milliliter azijn
  • Eventueel wat druppels essentiële olie
person in green button up shirt holding clear drinking glass

Hoe ga je aan de slag?

Vul de fles met 500 milliliter azijn en voeg hier de druppels essentiële olie aan toe. Heb je dit niet in huis? Geen probleem. Je kunt ook wat citrusschil toevoegen, een takje munt, eucalyptus of tijm toevoegen. Dit geeft nog niet direct geur af en moet minimaal een week trekken. De essentiële olie geeft wel gelijk geur af.

Hierna vul je de fles tot de rand met water. Nadat je de dop erop hebt gedaan schud je het geheel even goed door. Je schoonmaakmiddel is nu klaar voor gebruik. Je kunt het direct gebruiken, of nog even verdunnen in een emmer met warm water. Om het nog makkelijker te maken, kun je een spuitdop kopen voor op de fles. Zo spray je gelijk je schoonmaakazijn op het oppervlakte.

Heb je het schoonmaakmiddel gemaakt? Laat mij weten wat je van deze DIY vond. Natuurlijk kun je het nog afmaken met een mooi gehandletterde label. Wil je leren handletteren? Volg dan een workshop! Of kijk eens bij deze blog.

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.