De herfst is echt al even bezig, daarom laat ik je vandaag zien hoe je deze herfst illustratie zelf kunt maken. Het is echt heel makkelijk en lukt altijd! Je kan ‘m in huis ophangen, als kaartje sturen of lekker in je journal plakken. Dus pak snel je waterverf erbij, een stukje plastic, papier en een fineliner. Laten we beginnen!

Benodigdheden:
– (Aquarel)papier
– Waterverf
– Kwast
– Water
– Dun plastic (bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal)
– Fineliner, stift of pen

Hoe gaan we aan de slag?
We beginnen met het kiezen van 3 kleuren. Ik heb rood, oranje en geel gekozen. Lekker herfstig! Maar natuurlijk kun je alle kleuren kiezen die jij graag wilt. Maak je kwast flink nat en haal deze door de rode waterverf. Druppel dit op het plastic. Druk hierna je papier op het plastic. Dit mag je stevig aandrukken. Daarna haal je het er voorzichtig af.

Maak het plastic schoon en laat het papier even drogen. Nu is het tijd voor de tweede kleur. Herhaal het proces met de oranje waterverf. Maak het plastic dan weer schoon en laat je papier weer even drogen. Breng dan ook de gele waterverf op het plastic aan. Ook deze keer druk je het papier goed stevig op het plastic en haal je het er daarna voorzichtig af.

Nadat je waterverf helemaal door en door droog is, kun je een stift of fineliner pakken. Teken er bijvoorbeeld een paddenstoel op, een boom of een blaadje. Hierna kun je je illustratie nog helemaal afmaken met een leuke quote of wat spetters waterverf. Let op: als je inkt in de fineliner niet watervast is, kan je deze stap beter doen voordat je gaat tekenen. Anders heb je kans dat de inkt uit gaat lopen. Dit is natuurlijk zonde van je mooie illustratie.

Klaar! Zeg nou zelf, dat was toch eigenlijk een eitje? Het leuke hieraan is dat de illustratie zo elke keer anders zal worden door de waterverf. Die heeft stiekem een beetje een eigen wil! Vond je dit een leuke DIY? Volg mij dan op Instagram, voor nog meer inspiratie. En schrijf je ook in voor de nieuwsbrief, dan stuur ik je 1x per maand de leukste tips in je mailbox. Zo zit jij nooit meer zonder creatieve inspiratie!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.