In de rubriek Spotlight draait het om een creatieve maker die zijn of haar verhaal vertelt. Niet alleen is dit leuk om te lezen, maar het is ook inspirerend om te zien wat de ander kan en hoe hij of zij hiermee begonnen is. Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de spotlight! Deze keer de accessoires van Willemijn.

Ik ben Willemijn, en met mijn bedrijf It’s OOAK geef ik preloved stropdassen een tweede (of derde) leven als One Of A Kind (haar)accessoires.

Wat ooit begon met een mislukte poging om een haarband te maken, is uitgegroeid tot wat vandaag It’s OOAK nu is. Ik liep namelijk al even met een specifiek idee. Samen met mijn vriend bezocht ik een kringloop voor stoffen, hij gooide toen een stropdas in het mandje. Mijn eerste gedachte? “Hier kan ik niets me…” Want zoals je je vast kunt voorstellen is de hoeveelheid stof in een stropdas beperkt. Toch namen we hem mee, want de stof was te mooi om te laten liggen. Het prototype mislukte totaal en van het laatste stukje stof (van die stropdas dus) maakte ik uit frustratie een scrunchie.

Die scrunchie was het begin van It’s OOAK, want juist het idee dat hij gemaakt was van een oude stropdas maakte dat mensen enthousiast waren. Ik deed wat navraag bij vrienden en familie en ontdekte dat er grote verzamelingen lagen te verstoffen op zolder, want wie draagt er tegenwoordig nog een stropdas?

De hoeveelheid stof van de stropdas is trouwens vanaf het begin al geen beperking maar een kracht, want juist die beperkte hoeveelheid stof zorgt er voor dat ik écht One Of A Kind producten kan maken en tegelijk creatief moet denken om alles te benutten en te spelen met kleuren en prints. Van ieder It’s OOAK item bestaat er dus echt maar één.

Ondertussen is de collectie producten aardig uitgebreid. Naast scrunchies maak ik onder andere ook haarbanden, portemonneetjes, make-up tasjes, broches, laptophoezen, paspoorthoezen en brillenhoesjes.

Waar ik het meest trots op ben zijn de custom opdrachten die ik mag maken van stropdassen van overleden dierbaren, het blijft bijzonder om op deze manier een draagbare herinnering te creëren. De verhalen achter de stropdassen (en de persoon die ze gedragen heeft) maken dat ik dit met heel veel liefde en plezier doe.

Een deel van onze producten worden al gemaakt door mensen die door chronische of lichamelijke klachten niet in een regulier bedrijf kunnen meedraaien. Mijn droom is om dit nog verder uit te breiden, en samen met hen te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de ‘beperkingen’. Dat is iets dat binnen It’s OOAK sowieso centraal staat en iets dat ik mensen eigenlijk altijd graag meegeef. Beperkingen zijn er namelijk altijd, maar door je te focussen op wat er wel mogelijk is ontstaan er de mooiste dingen. In de toekomst combineer ik dit graag met mijn eigen It’s OOAK conceptstore (waar je natuurlijk One Of A Kind producten van mij én andere makers kunt shoppen!)

Tot die tijd kun je online shoppen op www.itsooak.nl en me vinden op instagram @itsooak

Dankjewel Willemijn voor het delen! Zo leuk om te lezen! Vergeet haar ook zeker niet te volgen op Instagram en een kijkje te nemen op haar site! Wil jij ook een keer met jouw verhaal in de spotlight? Stuur mij dan een berichtje voor meer informatie! Meer interessante verhalen van ondernemers lezen? Lees dan ook de voorgaande Spotlight berichten terug! Er is zoveel creativiteit, dat moet gewoon in de Spotlight!

Inspiratie opgedaan? Laat het weten!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.